Alustus:
3-ulotteisesta työskentelystä ja lumenveistosta
Tehtävä:
- Nopeita croquispiirroksia pienryhmän yhteiselle paperille
- Kirjoitettiin työhön ensimmäisenä mieleentuleva sana (tanssilaji, adjektiivi, substantiivi)
- Näistä sanoista muodostui aihe pienryhmän suunnittelemaan pienoisveistokseen, johon jokainen teki oman ihmishahmon taivuttaen rautalankaa
- Pienoisveistoksessa tuli näkyä vähintään "arvottu" tanssilaji + 1 adjektiivi
![]() |
Ryhmäni croquispiirroksia |
2. Kerta
Materiaalit:
- rautalanka
- kierrätysmateriaalit
Tehtävä:
- Pienoisveistosten tekeminen
- Veistosten ihastelu
![]() |
Oma hahmoni |
Ryhmämme pienoisveistos: Sadesään sambaajat |
Merkittävin oppimiskokemus:
- Rautalangan muokkaamismahdollisuudet yllättivät positiivisesti. Haasteena oli saada sambaaja pysymään pystyssä, jolloin huomio tuli kiinnittää painon jakautumiseen. Rautalankahahmon sai muokattua asentoon, jossa liike tuli erittäin hyvin esiin. Pienten lasten kanssa on hyvä kiinnittää huomiota rautalangan katkaisuun ja päiden kääntämiseen muokkauksen ajaksi --> näin ei satu vahinkoja.
- Rautalangan monipuolinen ja turvallinen käsittely
- Liikkeen näkyviin saanti
- Onnistuin pienoisveistoksessani tuomaan esiin samban liikkeen. Olen myös tyytyväinen siihen että painon jakautumisen suunnittelu onnistui ja tanssija pysyi pystyssä. Ryhmän kaikki sambaajat olivat erilaisia, samalla kuitenkin ilmensivät hyvin yhdessä suunnittelemaamme teemaa asustuksellaan.
- Hahmosta tuli juuri sellainen kun halusinkin. Jos aikaa olisi ollut enemmän niin olisin lähtenyt rautalangasta kasvattamaan massaa tanssijan vartalon ympärille ns. tikku-ukkomaisuudesta lähemmäksi oikeita vartalon muotoja.
- Opin käsittelemään rautalankaa niin että voin turvallisesti käyttää sitä tulevaisuudessa materiaalina lasten kanssa. Sain vinkkejä rautalangan katkaisusta ja päiden kääntämisestä työstövaiheen ajaksi siten että vältettäisiin mahdolliset vahingot.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti